Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Με απεργία απαντούν οι Χαλυβουργοί στη δικαστική απόφαση

Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη «μια ηρωική απεργία 220 ημερών», μια «απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας» καταγγέλλει το Σωματείο Χαλυβουργών. Η απεργία κρίθηκε παράνομη χθες με δικαστική απόφαση.

Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μετά την τελευταία απόφαση της συνέλευσης κατά την οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία η συνέχιση της απεργίας. Νωρίτερα το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ρουπακιώτης, είχε ταχθεί τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, και είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΔΣ του σωματείου των Χαλυβουργών το Μονομελές Πρωτοδικείο έβγαλε παράνομη την απεργία «με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση». Σημειώνει δε, ότι η Δικαιοσύνη απέδειξε το ταξικό της πρόσωπο, βγάζοντας την απεργία παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασίας, χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της νομιμοποιώντας έτσι «τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις».

«Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία, όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα, επικράτησε ένταση, σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο του κτιρίου στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, καθώς απεργοί και μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν την είσοδο εργαζομένων που ήθελαν να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν. Εκπρόσωπός τους, η Ελένη Καταβάτη, υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά του, το Σωματείο των Χαλυβουργών, καλεί  «όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας και ενωμένοι να συνεχίσουμε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας».

Επιπλέον καλούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς «να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

«Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί. Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργατών» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...