Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος: Aνασυγκρότηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η ανασυγκρότηση και ο ορισμός μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόσκληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Στην σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός κ. Γ. Βρούτσης, ο Υφυπουργός κ. Ν. Νικολόπουλος, η Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, ο Γεν. Διευθυντής κ. Κ. Μάγκας, καθώς και οι διευθυντές των αρμοδίων διευθύνσεων.

Επρόκειτο για την δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο ζήτημα και μετά το τέλος της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από την εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ Σαββατοκύριακο» ο Υφυπουργός, κ. Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Η πρώτη σύσκεψη έλαβε χώρα το Σάββατο το πρωί και κράτησε αρκετές ώρες αφού σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι Γ. Γρ. του Υπουργείου, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Η. Κικίλιας, όλοι οι Γενικοί Διευθυντές καθώς και όλοι οι έχοντες εμπλοκή με την διαπραγμάτευση υπηρεσιακοί παράγοντες. Πλέον, αφού μελετήσαμε ενδελεχώς όλα τα σχετικά με την προηγούμενη εμπειρία στοιχεία καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση, αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, του οποίου έργο θα είναι:

- Να γνωμοδοτεί κα να εισηγείται στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων τα κυβερνητικής πολιτικής για θέματα απασχόλησης, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.

- Να γνωμοδοτεί για τους ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους των πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης και να εισηγείται τα αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις προς επίτευξη των στόχων της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

- Να διερευνά, τεκμηριώνει και αναλύει τις εναλλακτικές δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την επιλογή μέτρων απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης και να εισηγείται τα αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις προς επίτευξη των στόχων της πολιτικής του Υπουργείου

- Να μελετά και να αναλύει τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς εργασίας, καθώς και της κοινωνικής ασφάλισης, να επισημαίνει και να αξιολογεί τις αποκλίσεις των εξελίξεων από τους στόχους και να εισηγείται την λήψη των κατάλληλων μέτρων.

- Να αποτιμά την αποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις των παρεμβάσεων για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική πολιτική του Υπουργείου και να υποβάλλει στην πολιτική ηγεσία σχετικές εισηγήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...