Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο από ΠΑΣΚΕ- συνεργαζόμενους

Κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο για τις επιλογές του αναφορικά με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ, ασκεί με σημερινή ανακοίνωση της η παράταξη ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ.

«Επικράτησαν δυστυχώς, σταλινικές τακτικές, αυταρχισμοί και η επιλογή Φωτόπουλου, αφού η συγκρότηση του νέου πενταμελούς προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι, παρόλο που οι δυνάμεις του εκφράζουν την διαφορετικότητα, αλλά και η αριθμητική του δύναμη υπερτερεί έναντι άλλων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

«Αυτή η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλιό κακό της εαυτό, αυτόν δηλαδή που την στοχοποίησε στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία, ενώ σήμερα ήταν μια ευκαιρία να οδηγηθεί σε μια αυτοκάθαρση, μέσω των παρατάξεων, απομακρύνοντας όσους δεν σεβάστηκαν και ξέφυγαν από τις συνδικαλιστικές άξιες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες αρχές και προτάγματα για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους».

Αναφορικά με την απεργία, τονίζεται ότι παρουσιάστηκαν απογοητευτικά φαινόμενα, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν στο 1 - 3 %. «Χωρίς να λάβουν υπόψη τους την συμμετοχή του προσωπικού, ικανοποιώντας προσωπικές επιθυμίες και οφίτσια, δεν προστάτεψαν τον θεσμό, αφού τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αποκαρδιωτικά και αμαύρωσαν την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας παράλληλα σε κρίση το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...