Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος: «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας»


«Στόχος μας είναι να υψώσουμε μια ασπίδα κατά της φτώχειας και της ανεργίας. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας, με τελικό στόχο να το νικήσουμε». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας το πρωί της Παρασκευής, προσθέτοντας: «Δουλεύοντας σκληρά, με μεθοδικότητα και βάζοντας συγκεκριμένους στόχους, πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στόχος όλων μας, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουν, το χαμόγελο και η ελπίδα στην κοινωνία» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός, στο ξεκίνημα του χαιρετισμού του εξέφρασε την οικειότητα που αισθάνεται με τον χώρο και με το αντικείμενο αναφέροντας ωστόσο πως «θα ήταν προτιμότερο να δεχτούμε συγχαρητήρια εφόσον αποδειχτεί πως ανταποκριθήκαμε στις πολύ μεγάλες ανάγκες του λαού και της πατρίδας».

Ο κ. Νικολόπουλος περιέγραψε τις πολύ άσχημες συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική κοινωνία, μεταξύ των εργαζομένων και κυρίως μεταξύ των εκατομμυρίων ανέργων, τονίζοντας πως έχει απόλυτη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που υπάρχουν και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…ήδη αισθάνομαι τις πλάτες μου… ασήκωτες από το βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων. Ζούμε ίσως την χειρότερη περίοδο που πέρασε ο τόπος μετά τον πόλεμο. Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης ιστορίας, ο Αντώνης Σαμαράς και η νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, καλούνται να κουβαλήσουν την πιο βαριά ευθύνη και να δώσουν μήνυμα ελπίδας στη κοινωνία και σωτηρίας στην πατρίδα. Και σε αυτή την προσπάθεια, οφείλουμε να είμαστε όλοι αρωγοί και συμπαραστάτες, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Για αυτό και επανειλημμένα έχω πει σε αυτή την μάχη οφείλουμε όλοι να αισθανόμαστε στρατιώτες. Μία θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο σημαίνει σήμερα περισσότερο από ποτέ, “ευθύνη” και “αδιάκοπη δουλειά”!»

Επίσης, ο νέος Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην προετοιμασία που ήδη έχει γίνει από τον Τομέα Εργασίας της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο που περιλαμβάνει οκτώ βασικές δράσεις, μεταξύ των οποίων το «Εθνικό Σύμφωνο για την Απασχόληση των Νέων», το πρόγραμμα καταπολέμησης της μαύρης εργασίας με επιδότηση θέσεων για Έλληνες ή νόμιμους μετανάστες, το πρόγραμμα για την απασχόληση αρχηγών νοικοκυριών, το πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων, κλπ.

Ο κ. Νικολόπουλος δεσμεύτηκε πως η μάχη θα δοθεί μέσα στην κοινωνία, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς, εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς. «Θα μοχθήσουμε προκειμένου να δώσουμε τις ευκαιρίες που αξίζουν στους νέους μας και θα παλέψουμε ώστε να υπάρξει ένα σταθερό, ανταποδοτικό, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα ασφάλισης» τόνισε, καταλήγοντας ως εξής: «Ένα μόνο μπορώ να υποσχεθώ: Να δουλέψω, μαζί με τον φίλο μου Υπουργό, πολύ σκληρά για να ξαναβρούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την εργασιακή τους ειρήνη και ασφάλεια, αλλά και να μην χαθούν δυο γενιές Ελλήνων στον καιάδα της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...