Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με Μπαρόζο και Ρομπάι συναντήθηκε ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ

Στη «λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, η οποία διευρύνει την ύφεση, την ανεργία και κατ' επέκταση οδηγεί σε φτωχοποίηση», εστιάστηκε η συζήτηση της αντιπροσωπείας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις Βρυξέλλες με τους προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετείχε από πλευράς ΓΣΕΕ ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στις συναντήσεις κατά τις οποίες η πρώτη τοποθέτηση έγινε από ελληνικής πλευράς με δεδομένα τα προβλήματα στη χώρα, ο κ. Παναγόπουλος έθεσε το σύνολο των προβλημάτων και αιτημάτων των Ελλήνων εργαζομένων, τονίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθείται δεν μπαίνει σε δοκιμασία μόνο η κοινωνική συνοχή και το ευρώ αλλά και η ύπαρξη της Ευρώπης.

Η ΓΣΕΕ επανέλαβε στους κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπάι τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών, της αλλαγής του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και «φυσικά αλλαγής της ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής».

Υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΕ, η ΣΕΣ ανέπτυξε και το αίτημα διαμόρφωσης ενός Κοινωνικού Συμφώνου που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Οι δυο Ευρωπαίοι ηγέτες κατανόησαν τις θέσεις των συνδικάτων, αλλά εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για την ανταπόκριση που θα έχουν αυτά τα αιτήματά στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...