Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H Eurobank προχώρησε σε μειώσεις μισθών κατά 15%

Σε μειώσεις μισθών κατά 15% προχωρεί η Eurobank, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση Εργασίας.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση συμφωνήθηκε μέσα από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, με στόχο να επιλεγεί η ηπιότερη λύση. Οι αναπροσαρμογές θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιουλίου.

«Στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού μας κόστους κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα του Ομίλου μας να διαχειρίζεται τις συνέπειες της συγκυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε, μετά από προσεκτική μελέτη, σε αναπροσαρμογές των αποδοχών και παροχών του προσωπικού μας, με βάση ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα το οποίο αποτελεί, δεδομένων των συνθηκών, την ηπιότερη δυνατή λύση για τους εργαζομένους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Δίκαιο, γιατί λαμβάνονται υπόψη όλες οι κύριες μορφές αποδοχών και οι αναπροσαρμογές δεν είναι οριζόντιες αλλά κλιμακούμενες. Τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια προστατεύονται και οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις που φθάνουν στο 15%, αφορούν στα υψηλότερα κλιμάκια συνολικών αποδοχών. Διαφανές, γιατί ο τρόπος υπολογισμού των μειώσεων είναι ενιαίος και σαφής και αφορά, χωρίς εξαιρέσεις, όλους τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στα αντίστοιχα κλιμάκια. Η προστασία της οικογένειας τίθεται ως προτεραιότητα, δεν θίγεται το οικογενειακό επίδομα, και σε καμία περίπτωση, δεν θίγονται τα επίπεδα των αποδοχών που έχουν προκύψει από κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...