Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Από 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα.


Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher) για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Σήμερα αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:

Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).

Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).

Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).

Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).

Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου.

Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα λήξει την Τρίτη, 31-7-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...