Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αυξήσεις 2 τοις 100 στους μισθούς των εργαζομένων από τη ΜΕΤΚΑ

Να και ένα καλό νέο για τον Βόλο, εν μέσω κρίσης.
Την ώρα που οι βιομηχανίες υποφέρουν από...
έλλειψη αντικειμένου και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται από μειώσεις μισθών, μειωμένα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, κλείσιμο εργοστασίων και απλήρωτα δεδουλευμένα, από την πόλη του Βόλου φάνηκε μια αχτίδα αισιοξίας.

Η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ, παρά την αξιοσημείωτη βλαπτική υποαπασχόληση στο εργοστάσιο, αφού τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περιοριστεί σημαντικά τα έργα που αναλαμβάνει και εκτιμώντας τη σοβαρή ανταπόκριση των εργαζομένων στις ποιοτικές απαιτήσεις των εξαγωγικών έργων, έκανε δεκτό το αίτημα του Σωματείου του Εργοστασίου, δίνοντας αύξηση 2% στους εργαζομένους που με την επιμέλειά τους διαφημίζουν την ποιοτική ελληνική παραγωγή στην διεθνή αγορά.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την αύξηση την προηγούμενη Τετάρτη, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους, με την εταιρεία να αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο ότι αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοί της συνέβαλαν στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της παραγωγής, που στόχο είχε να διασφαλιστούν οι ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που απαιτούν οι εξαγωγικές συμβάσεις, οι οποίες σήμερα αποτελούν την πλειονότητα των έργων που εκτελεί το εργοστάσιο.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία εξάλλου είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις και δη οι κερδοφόρες, που σε πείσμα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, αποφασίζουν, όχι μόνο να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά δίνουν και αυξήσεις. Κομβικό σημείο βέβαια αποτελεί και η στάση των συνδικαλιστικών σωματείων.

Κάπως έτσι αποδεικνύεται περίτρανα και αυτό που λέγεται στην αγορά, ότι: Άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι "πληρώνουν" για να φτιάξουν κοινωνικά ευαίσθητο προφίλ και άλλοι αθόρυβα αλλά ουσιαστικά στέκονται δίπλα στους εργαζομένους τους, στηρίζοντάς τους στην περίοδο της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...