Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Μόνη απάντηση στν αυθαιρεσία η οργανωμένη πάλη

Η μοναδική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, ενάντια στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και την αποσάθρωση της εργατικής νομοθεσίας, είναι η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, μέσα από τις θεσμικές της εκφράσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει:

 Ιδιαίτερα, αυτή τη περίοδο που η εργοδοτική ασυδοσία, ενισχύεται από κυβερνητικές αποφάσεις, που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους κατώτερους μισθούς και τα ημερομίσθια και καταργούν στη πράξη Συλλογικές και κλαδικές Συμβάσεις, παραδίδοντας τους εργαζόμενους όμηρους, στον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.
 Σε χώρους, όπου η οργάνωση των εργαζομένων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε αυτούς, είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη, η εργοδοσία φανερώνει το πιο στυγνό της πρόσωπο.
 Με ωμές, παράτυπες και παράνομες ενέργειες, προχωρά στην ουσία μονομερώς, σε δραστική μείωση μισθών, κατάργηση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. και επιβολή ατομικών συμβάσεων, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, μειώνουν δραματικά το εισόδημα και οδηγούν τους εργαζόμενους σε καθεστώς τρομοκρατίας άγχους και ανασφάλειας για το εργασιακό τους μέλλον.
 Προκλητικό παράδειγμα ασυδοσίας και ωμής αντεργατικής συμπεριφοράς, είναι όσα συμβαίνουν στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις Σ/Μ.
 Απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα οι επιχειρήσεις Σ/Μ, καταργούν τις κλαδικές και επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις, τρομοκρατώντας και απειλώντας με απολύσεις τους εργαζόμενους, όταν δεν συμμορφώνονται. Μοναδικός γνώμονας όλων αυτών των ενεργειών είναι η αύξηση της κερδοφορίας, η οποία επιδιώκεται μέσα από τον περιορισμό του εισοδήματος των εργαζομένων και την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.
 Η ευκολία με την οποία επιβάλλονται οι ισοπεδωτικές εργοδοτικές συμπεριφορές απορρέουν , από την χαλαρή ή ανύπαρκτη συμμετοχή των εργαζομένων, στα συνδικαλιστικά τους Σωματεία, καθιστώντας τους έτσι, εύκολη λεία στις προθέσεις της εργοδοσίας.
 Αντίθετα εκεί όπου το Συνδικαλιστικό Κίνημα, εμφανίζεται οργανωμένο και δυνατό και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά αντίστοιχες εργοδοτικές συμπεριφορές δεν έχουν καμιά τύχη.
 Στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλλει μειώσεις μισθών, αναίρεση κατακτήσεων, κατάργηση δικαιωμάτων, βρήκε όμως απέναντί της, ένα Σωματείο αποφασισμένο να αγωνιστεί για να μην επιβληθούν, οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί, που στοχεύουν στον περιορισμό του εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.
 Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ, όπου και εδώ το Σωματείο των εργαζομένων δίνει την δική του μάχη για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους.
 Είναι φανερό, πως μοναδική απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα Σωματεία και τα Συνδικάτα.
 Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ συμπαραστέκεται στους αγώνες των Σωματείων της δύναμής του και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων σε επιχειρησιακούς χώρους, που δεν υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
 Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε όλους τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν στα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και να διεκδικήσουν αποφασιστικά τα δικαιώματά τους.
 Προειδοποιούμε κάθε εργοδότη που δεν σέβεται το δικαίωμα μας στην εργασία, που προχωρά μονομερώς σε μειώσεις μισθών και αύξηση ωραρίων που επιβάλλει τρομοκρατώντας υπό την απειλή απολύσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, πως θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος,
 Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Αν οι εργοδότες επιθυμούν την σύγκρουση, εμείς δεν θα τους την αρνηθούμε.
 Ο αγώνας είναι διαρκής και σε αυτόν θα πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι.
 Τους κανόνες της εργασιακής ειρήνης, τους καταπατούν καθημερινά οι εργοδότες.
 Οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...