Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΕΝΙΤ: Απλήρωτοι 11 μήνες οι 68 εργαζόμενοι

Φωτό αρχείου
Να τους επιστραφούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 11 μηνών, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ συνολικά, ζητούν οι 68 εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο 25ο χλμ Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Ένωσης Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Τράνσιτ της ΕΛΛΕΝΙΤ, Χρήστος Θεοδωρίδης, «στο 85% οι εργαζόμενοι είμαστε οικογενειάρχες και κοντά στον χρόνο προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα 380 ευρώ/μέσο όρο, που λαμβάνουμε ως επίδομα επίσχεσης». 
Η επίσχεση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου του 2011 και σύμφωνα με τον κ.Θεοδωρίδη, με τη διοίκηση έχει διακοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας. Επισημαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, ότι η διοίκηση έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, που δεν έγινε δεκτή και κατατέθηκε έφεση. 

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ουδείς μέχρι στιγμής έχει ενδιαφερθεί για τα προϊόντα αμιάντου, αλλά και το ίδιο το ινώδες ορυκτό που βρίσκεται εκτεθειμένο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι αποτελούν κίνδυνο για την υγεία όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...