Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος: Με την λήξη του μεσοπρόθεσμου ξεκινάμε την σταδιακή επαναφορά των μισθών στο 2009

«Επαναφορά της νομοθετικής ρύθμισης για την μετενέργεια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως ίσχυε» δεσμεύτηκε, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε, με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία στελεχών της ΔΑΚΕ, στο ξενοδοχείο «MELIA».

Τον Τομεάρχη της ΝΔ, προλόγισε, ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, Βαγγέλης Μπουζούλας, ο οποίος, ζήτησε από τον κ. Νικολόπουλο, να τοποθετηθεί σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα όπως:

- Τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ (όπως μετενέργεια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, περικοπές μισθών και συντάξεων, ο ρόλος της ΔΑΚΕ ΔΕΗ κ.α.).

- Τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ – ΔΕΗ ( όπως ο χαρακτήρας της ΔΕΗ, η μορφή επιχειρησιακού ομίλου που θα πάρει, από την εξόρυξη του λιγνίτη μέχρι και την εμπορία ΗΛ.ΕΝ, πώληση μονάδων κ.α.)

- Τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (περί των αδικιών και στρεβλώσεων του νόμου Κουτρουμάνη, για τον ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ κ.α.)

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΝΔ, απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αντίθετα, προβλέπεται σταδιακή επαναφορά των ποσών στα επίπεδα του 2009, αμέσως μετά, τη λήξη του μεσοπρόθεσμου.

Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ.

Η εταιρία θα διατηρήσει τον Εθνικό της χαρακτήρα, δηλαδή, Δημόσιος και βασικός πυλώνας Ενέργειας.

Η ΔΕΗ πρέπει να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω.

Πρέπει σύντομα να γίνει επιχείρηση σύγχρονη, με Εθνικό Αναπτυξιακό και Κοινωνικό χαρακτήρα».

Ο Ν. Νικολόπουλος, επισήμανε ακόμη ότι:

- Η ΝΔ σεβόμενη ότι οι εισφορές για τον Ασφαλιστικό Φορέα είναι ανταποδοτικές, θα επανεξετάσει όλες τις στρεβλώσεις του Ασφαλιστικού.

Μέσα από τη διαβούλευση προχωράμε στην άρση των αδικιών και πάντα στη βάση του κοινωνικού χαρακτήρα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- Η ΝΔ είναι αποφασισμένη, να μην διακόψει ποτέ το κοινωνικό διάλογο, που αδιαμεσολάβητα διατηρεί, με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ακόμα, ο Αχαιός βουλευτής, ξεκαθάρισε τη σχέση της ΝΔ με τη ΔΑΚΕ λέγοντας:
«Πιστεύουμε ότι η ΔΑΚΕ, παραμένει η φωνή των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η ΔΑΚΕ είναι ο ιμάντας μεταφοράς των απόψεων της βάσης προς το κόμμα».
Δεν παρέλειψε επίσης να αναδείξει και τις άλλες πλευρές της παθογένειας που έφερε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου καταγγέλλοντας τα εξής:

«Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της διοίκησής της και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, δεν ήσαν τίποτε άλλο, παρά μόνον, οι τεράστιες συνέπειες, της ολιγωρίας των αρμόδιων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων «μανδαρίνων ή κηπουρών» του συστήματος ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, είπε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει μέσα και έξω από την Βουλή:
«Για τις συνέπειες και τις δυσμενείς επιπτώσεις στο οικογενειακό βαλάντιο, από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή.

Παρ’ όλα αυτά όμως και σ’ αυτό το ζήτημα δεν μας άκουσαν και προχώρησαν στο μέτρο. Τα αποτελέσματα, τα διαπιστώνουν σήμερα και οι ίδιοι.

Στη συνέχεια προχώρησε και στην απόδοση ευθυνών, λέγοντας:

Η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ φέρει σημαντική ευθύνη για την επιδείνωση της θέσης και του κύρους της Δ.Ε.Η. σήμερα στην αγορά.

Φέρει ευθύνη, γιατί με την πολιτική της επέτρεψε να επικρατήσουν, την τελευταία διετία, συνθήκες προβληματικής και κακής διαχείρισης στη βάση των στρεβλώσεων της εταιρίας, η οποία εστιάζεται κυρίως:

- στην αλόγιστη επιβολή πλειάδας φόρων, όπως οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, που επηρέασαν δραματικά το κόστος ηλεκτροπαραγωγής,

- στην είσπραξη του "χαρατσιού" από τη Δ.Ε.Η., που έπληξε την εικόνα της εταιρίας και διόγκωσε τον αριθμό των απλήρωτων λογαριασμών,

- στην αναποτελεσματικότητα της εταιρίας σε σχέση με τη διευθέτηση του ζητήματος των υπέρογκων ανείσπρακτων οφειλών του κράτους και των ιδιωτών προς αυτήν.

Οι αλόγιστες πολιτικές των Υπουργών ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ, επέφεραν παράλληλα, ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις στη χονδρική και λιανεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας.
Μία αύξηση, η οποία, επιβαρύνει άμεσα το κόστος παραγωγής των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της χώρας, καθώς και το κόστος διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών, τη στιγμή που επιχειρήσεις κλείνουν, απολύονται εργαζόμενοι και τα εισοδήματα όλων έχουν στερέψει».

Ο Αχαιός πολιτικός δεν παρέλειψε, να υπενθυμίσει στους εργαζομένους πως:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν βρέθηκε στο γνωστό "ταμειακό πανικό", δεσμεύθηκε στο Μεσοπρόθεσμο για μετοχοποίηση του 17% της Δ.Ε.Η. μέσω χρηματιστηρίου εντός του 2012.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, ήδη από το Μάιο, είχε αντιδράσεις και προειδοποιήσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι το σχέδιο αυτό ήταν πέρα για πέρα λάθος και είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο:

"σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά, αν εξαγγείλεις μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, τότε θα ρίξεις τις τιμές ακόμα χαμηλότερα και θα ζημιώσεις τον ίδιο τον εαυτό σου".

Και να, που ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, βλέποντας να επαληθεύονται οι προβλέψεις μας, με την αποτίμηση των μετοχών της Δ.Ε.Η. να βρίσκονται στο ναδίρ, έρχονται με καθυστέρηση στο δρόμο, που χάραξε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ρητά και κατηγορηματικά, μόλις προχθές και πάλι δεσμεύθηκε από τηλεοράσεως, ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι δεν πρόκειται «να πωλήσει ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ τη ΔΕΗ».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία, για ακόμη μια φορά, προηγείται των εξελίξεων.
Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, αποδεικνύει, ότι πολιτεύεται με κριτήρια στην εξυπηρέτηση του εθνικού δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού και κυρίως την προστασία του Έλληνα πολίτη –καταναλωτή (καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής με την εφαρμογή ηλεκτρονικών και φυσικών ελέγχων, καθώς και λήψη μέτρων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τη χρήση τραπεζικών εργαλείων, πχ προσαρμογή μηνιαίας δόσης δανείων κάτω του 30% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος).

Σήμερα, που η δικαίωση όλων των θέσεών μας, τόσο για την πολιτική του Μνημονίου, όσο και για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, αποτελεί για όλους μας αφετηρία για την έξοδο της Ελλάδας μας, από τα αδιέξοδα της ανεργίας και της απόγνωσης, μαζί μπορούμε, ως επόμενη Κυβέρνηση, να πορευτούμε με μεγαλύτερη σιγουριά μπροστά!

Σήμερα, ας μετατρέψετε το δικαιολογημένο θυμό και την οργή για την πολιτική αποδόμησης και φτωχοποίησης, που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, σε θετική ψήφο προοπτικής, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη σας, στη Ν.Δ.

Σήμερα, που η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο ασφαλής επιλογή για την επιστροφή στην ανάπτυξη, στον αγώνα κατά της ανεργίας, αλλά και της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σήμερα, κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα μας, για μια καλύτερη Ελλάδα.
Όλοι μας έχουμε μερίδιο, στη σωτηρία της Πατρίδας!

Μαζί, μπορούμε να δώσουμε πνοή στο χαμένο όραμα…
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας.
Σήμερα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι μόνη ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση, είναι το σχέδιο των 10 + 8 μέτρων, που έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, για την Ανάταξη της Οικονομίας και την ανακούφιση της Κοινωνίας, μέσα στο Ευρώ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...