Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος: Στόχος μας η διόρθωση στρεβλώσεων και η υποστήριξη των πολιτών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας για τις διαδικασίες μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την 01/07/2012.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Νικολόπουλο, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, κ. Κ. Βαλασόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Σπ. Κοκκινάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, με την μεταφορά της Γενικής Γραμματείας στο Υπουργείο Εργασίας κατοχυρώνεται ο ρόλος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ως επιτελικού φορέα σχεδιασμού, συντονισμού, παρακολούθησης, αξιολόγησης και εποπτείας των πολιτικών για την κοινωνική προστασία.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο έχει την ευθύνη του συντονισμού, της παρακολούθησης και συμμετοχής σε προγράμματα (συγχρηματοδοτούμενα ή μη) που άπτονται της πρόληψης και καταπολέμησης των συνθηκών αποκλεισμού με στόχο την προώθηση της εργασιακής και κοινωνικής ένταξης και της προνοιακής στήριξης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και την προσδοκώμενη οικονομική ωφέλεια από αυτό, προκειμένου παράλληλα να υπάρξει αναθεώρηση των πολιτικών για τα πολυτεκνικά επιδόματα, στην κατεύθυνση που έχει συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης. Στόχος μας η διόρθωση στρεβλώσεων και η υποστήριξη των πολιτών, στα πλαίσια των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους εταίρους μας, χωρίς επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...