Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΓΣΕΕ: Η ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων δεν κάνει «διακοπές»

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη. Στην ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η αδιάλλακτη στάση των μεγαλοξενοδόχων του ΣΕΤΕ και οι παράλογες απαιτήσεις τους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Την ώρα που παρά την οικονομική κρίση οι επιχειρηματίες του κλάδου αυξάνουν τα κέρδη τους, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με δραματικές μειώσεις αποδοχών, υπερβολικές ώρες εργασίας χωρίς τη νόμιμη αμοιβή αλλά και με μαύρη και αδήλωτη εργασία.

Όλοι εκείνοι που ασκούν κριτική για τις κινητοποιήσεις επικαλούμενοι ότι γίνονται μεσούσης της τουριστικής περιόδου ας αναζητήσουν τις ευθύνες όχι σε εκείνους που διεκδικούν τα αυτονόητα αλλά σε όλους αυτούς που θέτουν προς διαπραγμάτευση την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας τους και μόνο.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας που έχουν επωμισθεί δυσανάλογα οικονομικά βάρη δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την πλήρη ισοπέδωση και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος όπως απαιτεί ο ΣΕΤΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...