Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μόνιμες διαπραγματευτικές επιτροπές με την τρόικα συγκροτεί το υπ.Εργασίας

Η συγκρότηση δύο μόνιμων διαπραγματευτικών ομάδων και μιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα έχουν ως αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τη Δευτέρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Νικόλαος Νικολόπουλος, η Γενική Γραμματέας 'Αννα Στρατινάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις διαπραγματευτικές ομάδες από τις οποίες η μια θα έχει ως αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις και η άλλη το Ασφαλιστικό, θα συμμετέχουν και ιδιώτες, κυρίως οικονομολόγοι υψηλού επιστημονικού κύρους, ώστε να υπάρξει καλύτερη τεκμηρίωση και υποστήριξη των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση στηρίχτηκε ως επί το πλείστον σε πολιτικά και νομικά επιχειρήματα και όχι σε οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι «η διαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης θα γίνει στη βάση των αποφάσεων του προγραμματικού πλαισίου των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Εργασίας είχαν συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο για θέματα που αφορούν την πορεία των εσόδων και των δαπανών του ΙΚΑ, ως το τέλος του 2012, και την ταχύτερη απονομή συντάξεων και τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

Το υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον περιορισμό κάθε ελαστικής δαπάνης και κυρίως ευελπιστεί στην εξεύρεση νέων πόρων με την προώθηση νέων διαρθρωτικών αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...