Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επιμένει στις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αποφασισμένη να προασπίσει «την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και να μην δεχθεί... «τον ευτελισμό του ρόλου και της προσφοράς του κλάδου στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνέχεια της απόφασής της για αποχή από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Διεκδικώντας τον καθορισμό «αξιοπρεπούς ειδικής εκλογικής αποζημίωσης» για όσους απασχοληθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει πως για ακόμη μία φορά, επιχειρείται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστούν «όμηροι» μιας πολιτικής μεθόδευσης και καταδικαστέας τακτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Και αυτό όπως σημειώνει, ότι η Ομοσπονδία «έδειξε καλή διάθεση και έγκαιρα έθεσε στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, καταθέτοντας του συγκεκριμένη πρόταση, να καθοριστεί δηλ. αξιοπρεπής αμοιβή για όσους συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου 2012, «αντί της κοροϊδίας -όπως χαρακτηρίζεται- των 97,00 ευρώ μεικτά που δόθηκαν για τρεις ημέρες εργασίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012».

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός μιας αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρότεινε να εργασθούν αφιλοκερδώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι κλάδοι θα εργασθούν αφιλοκερδώς και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να μπουν στο Δημόσιο Ταμείο .

«Παρά την παρέλευση 15ημέρου από τη συνάντηση και την υποβολή της πρότασης στον κ. Μανιτάκη, και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αδιαφορούν, εμπαίζουν, χρονοτριβούν και κινούνται στα χνάρια της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθήθηκε παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, κρατώντας "ομήρους" χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αλλά «αυτή την φορά δεν θα τους περάσει», καταλήγει η ανακοίνωσή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...