Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών

Αντιπροσωπεία της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γκύζη-Αμπελοκήπων επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31/5 το Γηροκομείο Αθηνών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο ίδρυμα. Ζητάει από τη διοίκηση του Ιδρύματος, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, προκειμένου να ζούνε και να εργάζονται με αξιοπρέπεια, εξασφαλίζοντας όρους ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως δικαιούνται οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας δεδουλευμένα 21 μηνών (!), άμεση επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους την τελευταία διετία, παύση της προσπάθειας ποινικοποίησης των αγώνων τους από τη διοίκηση του ιδρύματος και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι υπηρεσίες του Γηροκομείου Αθηνών υποβαθμίζονται διαρκώς ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας, αλλά και των επιλογών της διοίκησης του Ιδρύματος. Θύματα αυτής της πολιτικής εκτός από τους εργαζόμενους του ιδρύματος, είναι και οι 200 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό, που πριν 7 χρόνια ήταν 380. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών, προκειμένου το ίδρυμα να λειτουργήσει με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση (ένταξη στις υπηρεσίες του Υπ. Υγείας) και κάτω από δημόσιο – κοινωνικό έλεγχο. Επίσης προβάλλει την ανάγκη απαγόρευσης κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας–Πρόνοιας, για ένα Δημόσιο, Σύγχρονο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με κριτήριο τις ανάγκες των χρηστών – ασθενών του και των εργαζομένων σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...