Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ(ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΑΡ είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Την συνάντηση εζήτησε η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ΙΚΑ και την παρουσίαση των θέσεών της πριν τις εκλογές.

Ο Δ. Χατζησωκράτης, από τα στοιχεία που παρέθεσε το προεδρείο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, σημείωσε ότι: το ΙΚΑ χρειάζεται στο 2012 ένα ποσό της τάξης του 1,403 δις ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί και το υπόλοιπο ποσό της κρατικής επιχορήγησης που είναι 1,492 δις ευρώ. Η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή στο ΙΚΑ αγγίζουν τα 6 δις Ευρώ σε ετήσια βάση. Η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών φθάνει τα 6,7 δις ευρώ. Η καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων φθάνει και τους 18 μήνες.

Ο Δ. Χατζησωκράτης υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ για την αύξηση των εσόδων του οργανισμού, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και τα μέτρα για την είσπραξη των καθυστερουμένων οφειλών μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης και στη διασφάλιση αξιοπρεπών παροχών για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και θα αποτελέσουν, μετεκλογικά, αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...