Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Νέα καταγραφή ξεκινά το ΙΚΑ-Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους

Πάλι να τους... μετρήσει θέλει το ΙΚΑ τους συνταξιούχους του, καθώς η δυνατότητα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων απλώς δεν υπάρχουν. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.

Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα Α.Μ.Κ.Α.), οι οποίες συναποστέλλονται με το παρόν Γενικό Έγγραφο.

Όλοι οι ανωτέρω συνταξιούχοι-επιδοματούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία καταγραφής της φυσικής τους παρουσίας οφείλουν να μεταβούν κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα στο πιστωτικό ίδρυμα (Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ.) από το οποίο τους καταβάλλεται η μηνιαία παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα, ενώ η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).

Η διαδικασία καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων θα διεξαχθεί από τα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που έχουν αρμοδιότητα σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας των συνταξιούχων μόνο για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Συνταξιούχοι που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως για φυσική καταγραφή στα πιστωτικά ιδρύματα (ασθενείς-υπερήλικες).

2. Συνταξιούχοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.

3. Ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).

4. Συνταξιούχοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί τρίμηνο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων δευτέρου τριμήνου 2012, είτε για προσωρινή είτε για οριστική συνταξιοδότηση.

Κατ' εξαίρεση, η φυσική καταγραφή θα γίνεται από οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι κατοικούν ή διαμένουν περιστασιακά σε περιοχή που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο πιστώνεται η σύνταξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...