Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αρχίζουν οι πληρωμές σε λιμενικούς για δαπάνες που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη

Από αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές σε λιμενικούς για δαπάνες που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες ανέφεραν πως υπήρξε σχετική διαβεβαίωση του προέδρου της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους.


Ο πρόεδρος επισήμανε στον υπουργό πως οι όποιες δυσκολίες υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ότι «ανοίγει» το σύστημα προκειμένου να αρχίσουν να δίνονται τα χρήματα στο ένστολο προσωπικό του Λιμενικού που είχε μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συζητήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε έκτακτο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο Αρχηγείο του Σώματος στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης Σαϊτάκης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι απο τα τέλη του 2007 οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα και τα φάρμακά τους, όπως και τους γιατρούς, τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Οπως κατήγγειλε, 7.500 οικογένειες Λιμενικών, για τέσσερα και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της Πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Ο κ. Σαϊτάκης ανέφερε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κονδύλι 4 εκατομμύριων ευρώ που εξασφαλίστηκε στις αρχές του 2012, από το συνολικό ποσό των 7,5 εκατομμυρίων που οφείλονται από το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό.

Σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικαλείται γραφειοκρατική διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που έχουν συγκεντρωθεί και προσθέτει ότι οι ενώσεις των φαρμακοποιών, όπως και των γιατρών έχουν καταγγείλει πλέον τις συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα και δεν δέχονται παραπεπτικά σημειώματα απο τους λιμενικούς.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών του Λιμενικού επισήμανε ακόμη ότι ορισμένοι λιμενικοί και μόνον αυτοί που είναι στην Αθήνα, μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να πληρώσουν για ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και αν αυτά βέβαια υπάρχουν, απο τα φαρμακείο του ΝΙΜΙΤΣ και του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρχηγούς των κομμάτων, καλώντας τους να επιδείξουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, όπως έπραξαν και για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους εκάστοτε υπευθύνους, για τον κίνδυνο απώλειας ζωής, δυστυχώς, όμως μάταια», τονίζεται στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...