Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέδιο ενοποίησης - συγχώνευσης κύριας και επικουρικής σύνταξης

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως το υπουργείο Eργασίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες περικοπές


Τη συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης σηματοδοτεί η ενοποίηση του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών που ανακοίνωσε και επίσημα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας λίγες ημέρες πριν από την έλευση της Τρόικας.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες ενοποίησης – συγχώνευσης των Ταμείων και να «τρέξει» τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και παροχές, που αυτές συνεπάγονται, όπως αναφέρει το Capital. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε χθες πως το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες περικοπές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «πέρα των ήδη προβλεπομένων υποχρεώσεων που απορρέουν από ψηφισμένους νόμους, καμία άλλη επιβάρυνση ούτε νέο μέτρο δεν επίκειται».

Ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης εισφορών

Από την 1η Δεκέμβρη του 2013 οι εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών όλων των επικουρικών ταμείων που έχουν υπαχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αλλά και των εισφορών των εφάπαξ που δίνουν τα ταμεία πρόνοιας, θα υπαχθούν στη μηνιαία ασφαλιστική δήλωση (ΑΠΔ) του ΙΚΑ. Το σχέδιο αυτό έρχεται ως απάντηση του υπουργείου στην διαπιστωμένη αδυναμία εφαρμογής των ατομικών λογαριασμών, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης στην Τρόικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...