Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Eurobank: Στα σκαριά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 800-1.000 εργαζομένων

Σε διαβούλευση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται την παρούσα περίοδο η Διοίκηση της Eurobank προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του προγράμματος είναι η εθελούσια έξοδος περίπου 800- 1.000 εργαζομένων, ωστόσο το εύρος του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τα κεφάλαια που θα δεσμεύσει η Διοίκηση της Eurobank για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται πως οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες της Eurobank διαμορφώθηκαν στα 248 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2013 και στα 249 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2013 και στόχος είναι να μειωθούν μεσοπρόθεσμα κατά τουλάχιστον 20%.

Το τελικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα ανακοινωθεί όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Το εν λόγω σχέδιο θα πρέπει να καταστήσει ελκυστική την τράπεζα για τους ιδιώτες επενδυτές, καθώς έως τα τέλη Μαρτίου 2014 σχεδιάζεται η διάθεση του 25%-35% του ιδρύματος σε ξένο στρατηγικό επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...