Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη

Σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ως αντίδραση στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας


Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Η απεργία κηρύσσεται και με αφορμή την παρουσία της τρόικας στη χώρα. Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται γενική απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Επίσης, την ίδια ημέρα που η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ) στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος, στις 6.00 μμ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

2. Καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη και τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...