Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σαρωτικοί έλεγχοι από αύριο για τη «μαύρη εργασία» σε όλη τη χώρα

Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης. 


Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων» είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...