Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«Αλαλούμ και ατιμωρησία με τις συντάξεις του ΙΚΑ…»


Οι «τελώνες» της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου επιφορτισμένοι να εκτελέσουν πιστά τις μνημονιακές υποχρεώσεις μέσα σε μια φρενήρη κούρσα μνημονιακής λογικής βάλανε «χέρι» από λάθος στα «ψίχουλα» χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ είδαν τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους «κουτσουρεμένες» εξαιτίας της αμέλειας και της ανευθυνότητας των εντολοδόχων των μηνομονιακών απαιτήσεων της Τρόικας που προέβηκαν σε λανθασμένους υπολογισμούς των μειώσεων των συντάξεων του ΙΚΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος με έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες παραδέχτηκε επίσημα το λάθος με τους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων.

Παρόλα αυτά, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλος συνεχίζει να παραμένει στην θέση του σαν να μην τρέχει τίποτα και το θέμα περνάει στο απυρόβλητο από την πλευρά της Κυβέρνησης, που δεν προβαίνει σε περεταίρω έρευνα της υπόθεσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μην διαταράξουν την Κυβερνητική «νηνεμία» και να μην δυσαρεστηθεί ο Κυβερνητικός εταίρος, κ. Βενιζέλος αφήνουν σε νευραλγικές και καίριες θέσεις πρόσωπα που αποδείχτηκαν ανάξια να επιτελέσουν με υπευθυνότητα το έργο τους.

Τα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά!

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά με έναν Πρωθυπουργό που «λουφάζει» για να διατηρήσει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες με όποιο κόστος για τον ελληνικό λαό… στην συγκεκριμένη περίπτωση με «μαχαίρι» άνευ λόγου και αιτίας στις «πετσοκομμένες» συντάξεις των χιλιάδων εξαθλιωμένων συνταξιούχων.

Πρώτα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ… τώρα ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ… ως πότε θα χαίρουν ευνοιοκρατίας και προστασίας οι μνημονιακές «μαριονέτες» των πολιτικών ανδρείκελων των δανειστών;

Η ελληνική κοινωνία δεν θα αρκεστεί σε φθηνές δικαιολογίες και παιχνίδια συγκάλυψης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι… καμιά ανοχή στην οικονομική «αφαίμαξη» των Ελλήνων πολιτών. Καμία ανοχή στην ατιμωρησία των μνημονιακών «προστατευόμενων» της Κυβέρνησης!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Ποιος ευθύνεται συγκεκριμένα για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ;

2. Σε τι ποσό ανέρχονται οι λανθασμένες επιπρόσθετες μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις;

3. Θα προβείτε σε έρευνα για το ποιος ευθύνεται για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων του ΙΚΑ; Αν όχι γιατί;

4. Θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπαίτιους των λανθασμένων υπολογισμών; Αν όχι γιατί;

5. Θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους; Αν ναι, πότε;

6. Θα προβείτε στην αντικατάσταση του διοικητού του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...