Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, συνολικά 618 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των φορέων έχει μειωθεί κατά 40%.

Εν συνεχεία κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «έχει ρίξει μαύρο στα ταμεία», και υποστήριξαν ότι η μέση σύνταξη είναι κατώτερη από εκείνη που υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ για την έκδοσή της απαιτούνται 14 έως 15 μήνες. Εξέφρασαν δε φόβους ότι οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν κατά 10%, οι επικουρικές κατά 30%, ενώ το εφάπαξ οδεύει προς πλήρη κατάργηση.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της ανεργίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ υποστήριξαν, ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων έχει υπερβεί το 1,5 εκατομμύρια και ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν προηγηθεί χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι δεν θα λάβουν φέτος επίδομα ανεργίας.

Τις κινητοποιήσεις καλύπτουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), η Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.E. – ΕΟΠΥΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ (ΠΣΕ ΟΑΕΕ)



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...