Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Όχι» των συνδικαλιστών στην πρόταση Μιχελάκη για αλλαγή «εκλογικού νόμου» και στα συνδικάτα

Ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά τους - Ο Γ. Μιχελάκης πρότεινε οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν στις δημοτικές εκλογές να επεκταθούν και στα συνδικάτα


Την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για επέκταση των αλλαγών στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και στς εκλογές των συνδικάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος δήλωσε στο «Εθνος» ότι «ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι αρχαιρεσίες στα συνδικάτα αφορά τα ίδια τα συνδικάτα και κανέναν άλλο, τα οποία έχουν κατακτήσει τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ με τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Βαγγέλη Μουτάφη να υπογραμμίζει ότι τα συνδικάτα έχουν ένα πάγιο εκλογικό σύστημα από το 1982 που είναι καθαρή απλή αναλογική και να στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση πως «όσοι μηχανεύονται τρικ ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Από την πλευρά της η οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Τ. Καραγιάννη καλεί την κυβέρνηση, «αντί να επιχειρεί την κατάργηση των ιδεολογικών ρευμάτων και τάσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, να βρει τρόπο τερματισμού της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της τεράστιας ανεργίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...