Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Όσοι προλάβετε: Έρχεται σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ!

Νέες περικοπές στις συντάξεις προβλέπει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάσης Καποτάς, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία.


Όπως τόνισε ο ίδιος, με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί στα 8 δισ. ευρώ, ο κ. Καποτάς έκανε λόγο για νέο ψαλίδι 10% στις κύριες συντάξεις και «κούρεμα» 30% στις επικουρικές συντάξεις λόγω της μείωσης των εσόδων αλλά και του περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης από το 2014.

Παράλληλα, ο κ. Καποτάς προέβλεψε και σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, ενώ για το επόμενο διάστημα εκτίμησε πως «το εφάπαξ θα μοιάζει με λόττο καθώς το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το κύμα φυγής αλλά και τα έσοδα του Ταμείου».

Έως 24 μήνες αναμονή για τη σύνταξη!

Για εκρηκτική κατάσταση έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος -όπως αναφέρει το Έθνος- τόνισε ότι οι οφειλές στο Ταμείο έχουν αυξηθεί κατά 65% τη διετία 2010-12, την ώρα που από το 2009 τα έσοδα έχουν μειωθεί πάνω από 30%.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό» επισημαίνοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος «να διπλασιαστεί ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων», αφού σε ορισμένα καταστήματα της περιφέρειας απαιτούνται ως και 24 μήνες για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης!

STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...