Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρεία για τον... ζουρλομανδύα του Παναγούλη

Oι νοσηλευτές των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής φαίνεται πως εμμέσως υπερασπίζονται τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη

Καταλογίζουν έλειμμα ενημέρωσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας του μάλιστα αφενός ότι ο ζουρλομανδύας είναι μία χείριστη πρακτική πολλών δεκαετιών πριν και καταδικαστέα από την επιστημονική κοινότητα.

Αντιμέτωπος (και) με τους εργαζόμενους στον ψυχιατρικό χώρο βρίσκεται πλέον ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Παναγούλης, αμέσως μετά το «μέτωπο» που άνοιξε με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω twitter αλλά και τηλεοπτικών σταθμών, χαρακτηρίζοντας τον μεταξύ άλλων «καρνάβαλο» και «γελωτοποιό» και καλώντας τους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο να «του φορέσουν ζουρλομανδύα».

Με μία σκληρή ανακοίνωσή τους οι νοσηλευτές των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής τονίζουν ότι πρόκειται για άκρως απαράδεκτη φρασεολογία  που τον εκθέτει και ως άνθρωπο και ως εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος. Καταλογίζουν έλειμμα ενημέρωσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας του μάλιστα αφενός ότι ο ζουρλομανδύας είναι μία χείριστη πρακτική πολλών δεκαετιών πριν και καταδικαστέα από την επιστημονική κοινότητα, αφετέρου ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η  ψυχιατρική μεταρρύθμιση «την οποία προφανώς ο κ. Παναγούλης δεν παρακολουθεί…».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει την δήλωσή του ενώ τον παροτρύνουν να επισκεφθεί αυτός πρώτος, αντί του Άδωνι Γεωργιάδη, το Δρομοκαϊτειο για να διαπιστώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και δεν μπορεί κανένας, και ακόμη περισσότερο,  ένας εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος, να στιγματίζει με αυτές του τις δηλώσεις έναν ολόκληρο χώρο της υγείας, ιδιαίτερα ευαίσθητο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής.

Προσθέτουν πως ειδικά στο «Δρομοκαΐτειο» οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται τις παροτρύνσεις του κ. Παναγούλη.

«Προφανώς, ο κ. Παναγούλης δεν παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και με μια του φράση, άκρως απαράδεκτη, εξοργίζει το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές, ματαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλουν και παράλληλα, ενισχύει το στίγμα απέναντι στον ψυχικά ασθενή και στην ψυχική ασθένεια καθώς επίσης και τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν αναλάβει να φροντίσουν τους ασθενείς με κάποια ψυχική διαταραχή» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων ψυχιατρείων και ζητούν την άμεση ανάκληση της
συγκεκριμένης δήλωσης από τον κ. Παναγούλη.

Καταλήγοντας δε τον παροτρύνουμε να επισκεφθεί τόσο το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» όσο και άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας «ώστε να ενημερωθεί ότι οι πρακτικές στις οποίες αναφέρεται ανήκουν στο παρελθόν, είναι καταδικαστέες από την επιστημονική κοινότητα και προσβάλλουν ανεπανόρθωτα κυρίως τους συνανθρώπους μας οι οποίοι είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κάποια ψυχική διαταραχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...