Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΣΕΕ: Ευθύνη της κυβέρνησης η «ζούγκλα στα εργασιακά»

Το ΣΕΠΕ έχει χάσει τον έλεγχο της νομιμότητας, τονίζει


Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας, εξαπολύει η ΓΣΕΕ. «Για ποιον αποτελεσματικό έλεγχο μιλά το υπουργείο Εργασίας, όταν ο εργοδότης μπορεί να 'αναγγείλει' αλλαγές στο ωράριο εργασίας ακόμα και την επόμενη ημέρα του ελέγχου;» λέει χαρακτηριστικά. 

Με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, εξηγεί η Συνομοσπονδία, πλέον οι επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες «απλά αναγγέλλονται», δεν υποβάλλονται εκ των προτέρων, ούτε ελέγχονται όπως παλιά.

Το ΣΕΠΕ έχει χάσει τον έλεγχο της νομιμότητας της απασχόλησης, τονίζει, τάσσεται υπέρ των εντατικών και αυστηρών ελέγχων για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που «έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό του φαινόμενου πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν στόχους των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών.»

»Κανείς εργοδότης δε δικαιούται να απασχολεί ανασφάλιστο εργαζόμενο και κανένα εργοδοτικό επιχείρημα δε δικαιολογεί την αδήλωτη εργασία».

Η ΓΣΕΕ «τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης, της εντατικοποίησης και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της εκμετάλλευσης και να παύσει η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων που ήδη πλήττονται από την ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις».

«Το ΣΕΠΕ δυστυχώς έχει χάσει τον έλεγχο της νομιμότητας της απασχόλησης με τις άπειρες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων» τονίζει η ΓΣΕΕ.

«Άρα για ποιόν αποτελεσματικό έλεγχο μιλά το Υπουργείο Εργασίας, όταν ο εργοδότης μπορεί να «αναγγείλει» αλλαγές στο ωράριο εργασίας ακόμα και την επόμενη ημέρα του ελέγχου;»

» Τώρα με κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης τα πάντα απλά "αναγγέλλονται" και δεν υποβάλλονται εκ των προτέρων, όπως παλιά.»

» Ποιος επιτρέπει να επικρατεί ζούγκλα στα εργασιακά;» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.

Στην προμετωπίδα των αγώνων της Συνομοσπονδίας «είναι η λήψη από την Κυβέρνηση άμεσων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο μακρύς κατάλογος των ανέργων».

«Για εμάς το δίλημμα σε καμία περίπτωση δεν είναι 'ασφάλιση ή ανεργία'» καταλήγει η Συνομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...