Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ετοιμάζεται γενική 24ωρη απεργία

Σε συντονισμό για τη διοργάνωση μιας γενικής 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη) προχωρούν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου (ΑΔΕΔΥ) και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ), μετά τη χθεσινή πρωτοφανή για το δημόσιο τομέα επιτυχία τόσο της απεργίας όσο και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, που συνεχίζονται και σήμερα στο πλαίσιο της 48ωρης δημοσιοϋπαλληλικής κινητοποίησης ενάντια στις διαθεσιμότητες.


Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για περισσότερα από 120.000 άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της πλατείας Κλαυθμώνος και τονίζει ότι αναδεικνύει, ακόμα μία φορά, την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική.

Για σήμερα Πέμπτη η κινητοποίηση συνεχίζεται σε όλα τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, ενώ η συγκέντρωση μεταφέρεται στις 7.30 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολή προς όλες τις οργανώσεις-μέλη της με το ερώτημα των μορφών κινητοποιήσεων και τις αντοχές που έχει ο κάθε κλάδος, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Παβανέλι

Μήνυμα συμπαράστασης, στο μεταξύ, προς στους αγωνιζόμενους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα απέστειλε η γενική γραμματέας της Διεθνούς των Δημόσιων Υπηρεσιών (PSI), που εκπροσωπεί πάνω από 20 εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες στο Δημόσιο.

Στο μήνυμα η κ. Παβανέλι εκφράζει την υποστήριξή της στην ΑΔΕΔΥ και στον αγώνα της για τα εργασιακά δικαιώματα και την αντίδρασή της ενάντια στις πολιτικές που επιβάλλουν η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα.

Η PSI εκφράζει την ανησυχία της για τις συνεχείς επιθέσεις κατά των δημόσιων υπηρεσιών και για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Η PSI καλεί τέλος την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευθεί σε κοινωνικό διάλογο και συλλογικές διαπραγματεύσεις, γιατί είναι οι μόνοι τρόποι που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση και να συντελέσουν στην επανίδρυση των δημοκρατικών δομών.

Δ. ΜΑΛΤΗΣ/ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...