Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αστυνομική παρουσία σε Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ

Συνεχή κρούσματα αυθαιρεσίας και εκτροπής καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, με τελευταία περίπτωση τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Η ανακοίνωσή τους, είναι η ακόλουθη:


"Αστυνομική παρουσία σε Γενική Συνέλευση Εργαζομένων. Η απρόκλητη και έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης τα χαράματα της Παρασκευής έξω από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ξάφνιασε τους προσερχόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενους. Εκείνο όμως που υπερβαίνει κάθε φαντασία και ανακαλεί μνήμες άλλων εποχών, είναι το γεγονός της πρόθεσης αστυνομικού οργάνου εν υπηρεσία και με πολιτική περιβολή να εισέλθει στο χώρο που διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, προκειμένου, κατά δήλωσή του, να καταμετρήσει τους συμμετέχοντες!!!

Η αδιανόητη αυτή ενέργεια δεν μπόρεσε να ταράξει την ηρεμία μιας Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων που αγωνίζονται για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων! Ταράσσει όμως το αίσθημα της εμπιστοσύνης στη λειτουργία των θεσμών, εγείρει εύλογες απορίες και προκαλεί την αγανάκτηση  όλων όσων υπηρετούμε τη δημοκρατία!
 Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία μας παραπέμπει σε προσπάθεια ελέγχου και φίμωσης των αγώνων των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να καταδικάσει το γεγονός και να δηλώσει το βαθμό γνώσης της, ως προς το συγκεκριμένο περιστατικό!
Καλούμε  την Ελληνική Αστυνομία να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις, αν υπάρχουν.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη να διερευνήσει το θέμα  και να προστατεύσει τον πολίτη που ασκεί τα συνταγματικά του δικαιώματα! Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση!
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να ενημερώσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  για το περίεργο κρούσμα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μελών της!
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να είναι στο πλευρό μας! Τέτοιες ενέργειες μας γυρίζουν πίσω σε εποχές που απαγορευόταν το Συνέρχεσθαι, το Συναθροίζεσθαι  και το ... Σκέπτεσθαι! !!   Δηλώνουμε όμως ευθαρσώς ότι δεν μας φοβίζουν  και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε, θα συνεχίσουμε ...".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...