Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΕ: Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του και καλεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στους συνεχιζόμενους και κλιμακούμενους αγώνες των υγειών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και των Δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, των εργαζομένων και του λαού.


Στο πλαίσιο της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9, το ΤΕΕ καλεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και να πάρουν μέρος:

- Την Τρίτη στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος 10.30.

-Την Τετάρτη στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 18.00.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ, η σταθερή και αποτελεσματική συνεργασία, που έχει εμπεδωθεί με κοινές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, με τη συμμετοχή του προέδρου ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, συνδέεται άρρηκτα με τον διαρκή αγώνα των δυνάμεων της επιστήμης, της εργασίας, της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας εναντίον των πολιτικών οικονομικής ισοπέδωσης, παραγωγικής διάλυσης και κοινωνικού κατακερματισμού, που επιβάλλονται από τις ακραίες επιταγές της τρόικας των δανειστών και τις πρακτικές αλαζονείας των εγχώριων εκφραστών της, καλλιεργώντας παράλληλα τις συνθήκες, που εκτρέφουν τις δυνάμεις του φασισμού και της βίας.

Το ΤΕΕ καταγγέλλει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, τις μεθοδεύσεις διάλυσης και ισοπέδωσης του δημόσιου τομέα με τη δήθεν κινητικότητα που μετετράπη σε εφεδρείες και απολύσεις.

Υπογραμμίζει ότι η εξυγίανση, αναμόρφωση και βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, με ανάδειξη του ιδιαίτερου ρόλου των Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων στην επιτελική λειτουργία και των αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση του ΤΕΕ.

Παράλληλα το ΤΕΕ επισημαίνει ότι οι κυβερνητικές επιλογές κατ΄ εντολή της τρόικας και των μνημονίων, που άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τώρα προχωρούν με τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις απολύσεις έχουν κεντρικό στόχο να καταργηθεί ο επιτελικός, παραγωγικός, αναπτυξιακός, ρόλος του ελληνικού δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του, και ότι εντάσσονται στην προδιαγεγραμμένη κατεύθυνση της οικονομικής καταβαράθρωσης, της ύφεσης και της ανεργίας.

Το ΤΕΕ επισημαίνει, επίσης, ότι ο αγώνας για την προάσπιση του δημοσίου τομέα συνδέεται με τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Συνδέεται με τους αγώνες για την προάσπιση της λειτουργίας και των εργασιακών δικαιωμάτων σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης μεταλλευτικής - μεταλλουργικής εταιρείας της Ευρώπης, της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ). Επίσης, είναι αναγκαία η ανόρθωση των βασικών κλαδών της ελληνικής βιομηχανίας, που ακολουθεί διαρκή πορεία συρρίκνωσης, ενώ ιστορικές μονάδες του κλάδου μεταφέρονται στο εξωτερικό. Την ανάγκη, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έχει προτείνει το ΤΕΕ, να αποσυνδεθεί από τα μνημόνια και να αξιοποιηθεί για την ανόρθωση της οικονομίας και του κατασκευαστικού τομέα, που καταγράφει ιστορικά χαμηλά στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Αναγκαία είναι, επίσης, η στήριξη και των άλλων βασικών κλάδων της οικονομίας του εμπορίου και της αγροτικής παραγωγής, που έχουν μπει σε τροχιά διάλυσης και αποσύνθεσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...