Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η νέα εβδομάδα

Άλλη μια θερμή εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν την  Τρίτη 22 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου στάσεις εργασίας 7 - 9 το πρωί, 3 - 5 το απόγευμα και 10 - 12 τα μεσάνυχτα. Ενώ στις 29 και 30 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν δύο 24ωρες απεργίες.

Πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζει ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών, όλο το πλέγμα των δρομολογίων θα λειτουργήσει κανονικά.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναμονές, ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων.
Τις ώρες των κινητοποιήσεων, πέραν της ακινητοποίησης των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου, δεν θα λειτουργεί και το Μετρό μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος παραμένει κλειστός στο τμήμα Ειρήνη-Νερατζιώτισσα που εξυπηρετείται από τη γραμμή Χ-16 ενώ στους σταθμούς  Καλλιθέα-Νέα Ιωνία οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιείται στάση στην κατεύθυνση  προς Κηφισιά.
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ.
Επίσης την Τετάρτη αρχίζουν πάλι κινητοποιήσεις οι δικηγόροι. Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή μέχρι τις 7 Ιουλίου.
Η αγωνία για τους υποψηφίους θα συνεχιστεί, αφού το η ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα ξανασυνεδριάσει για να πάρει νέα απόφαση.
Τέλος η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...