Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινό μέτωπο απεργιακής πανελλαδικής κλιμάκωσης

Μεγάλα συλλαλητήρια την Τετάρτη


Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Πολυμέτωπος αγώνας, με 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Τρίτη και Τετάρτη, απεργίες στην υγεία, γενικός ξεσηκωμός στην παιδεία, κινητοποιήσεις στα ταμεία, τις μεταφορές και τα δικαστήρια. Μεγάλο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ενώ συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις αλλαγές χρήσης των νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα του προσωπικού, βρίσκονται σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στην παιδεία: Ήδη, σε απεργία βρίσκονται από την Δευτέρα οι καθηγητές, που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ την Τρίτη απήργησαν για δεύτερη ημέρα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι επίσης συμμετέχουν στην 48ωρη της ΑΔΕΔΥ, Τρίτη και Τετάρτη. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11:30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τρένα και προαστιακό,  την Τετάρτη υπάρχει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία με τους συρμούς του μετρό από Δ. Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης που έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...