Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Νικολόπουλος: Και άλλη (ν)τροπολογία:20% Αυξήσεις για λίγους,απολύσεις και μειώσεις για τους πολλούς!


Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως των οικονομικών τεχνοκρατών και εκείνων που με περισσή ευκολία νομιμοποιούν τις περίφημες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες επί της ουσίας κυβερνάται η χώρα.

Οι παραπάνω ( εν γνώση του Α. Σαμαρά;) βολεύουν εαυτούς με αυξήσεις από το... παράθυρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά" μέσα από "κρυμμένη" τροπολογία στο άσχετο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές πέρασαν αυξήσεις για τα στελέχη τους τόσο το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), που εκπροσωπεί τη χώρα στην Ε.Ε, στο Eurogroup και στο Ecofin, όσο και στα μέλη της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, απαραίτητης νομοθετικής επιβολής των σκληρών μέτρων.

Η τελευταία φέρει την ευθύνη για την επεξεργασία όλων των σχεδίων νόμων και των κρίσιμων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για να υιοθετούνται και να υλοποιούνται αντιδημοφιλείς πολιτικές.

Στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, στο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες πέρασαν δύο τροπολογίες που αναφέρουν τα εξής: "από 01/01/2013 οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών".

Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό θα πιστέψουν ότι απλώς πρόκειται για μια τυπική διευθέτηση, ξεκάθαρα όμως συνιστά μια πρώτης τάξεως αύξηση εισοδημάτων μιας τεχνοκρατικής ομάδας.

Πιο κάτω, η ίδια τροπολογία αναφέρει εξάλλου ότι "η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη, αφού οι ειδικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα βάσει του ιδρυτικού νόμου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών".

Επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας , που εισηγήθηκε το "βόλεμα" αυτών των σημαντικών συνεργατών του, δικαιολογεί σε καιρούς κρίσης, οι αυξήσεις των φίλων του, του βαθέως ΠΑΣΟΚ φθάνουν έως και το 20%! Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα εν μέσω φημών περί νέων μειώσεων στις συντάξεις το 2014, αλλά και πιέσεων για νέες απολύσεις στο Δημόσιο.

Επειδή ο μέσος μισθός των εμπειρογνωμόνων του ΣΟΕ σήμερα αγγίζει τα 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Επειδη με τις ντροπιαστικές τροπολογίες που προαναφέραμε, ο μισθός τους εκτοξεύεται στα 3.000 ευρώ.

Επειδη όλα αυτά δεν πρέπει να γίνονται απλά και μόνο για ένα think tank, διότι μόνο αυτό είναι το ΣΟΕ.

Επειδή λειτουργεί μόνον συμβουλευτικά και δεν έχει σε καμία περίπτωση ουσιαστικό ρόλο.

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών:

Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί συνεργάτες του ΣΟΕ ; Ποια είναι η συνολική μηνιαία αμοιβή ; Να κατατεθεί κατάλογος με τις αμοιβές ενός εκάστου και τα βιογραφικά τους.

Ποιοι έχουν διορισθεί ως ειδικοί επιστήμονες στις Ανεξάρτητες Αρχές και με ποια διαδικασία; Ποια είναι η συνολική μηνιαία αμοιβή των; Να κατατεθεί κατάλογος με τις αμοιβές ενός εκάστου και τα βιογραφικά τους.

Μήπως κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών παρεξήγησαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί πλεονάσματος;

Η συγκεκριμένη ομάδα τεχνοκρατών είναι κράτος εν κράτει; Δεν υπόκεινται στο Ενιαίο μισθολόγιο και τις διατάξεις του;

Οι αρμόδιοι που συνέταξαν αυτή την κατάπτυστη ντροπολογία θα απολογηθούν ως επίορκοι και θα υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...