Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις για το 2013 αφορούν εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην Αμυντική Βιομηχανία και επίορκους

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τη διαθεσιμότητα μπορεί να προκύψουν απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου. Όχι άμεσα, αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για το 2013 οι απολύσεις αφορούν σε εργαζόμενους στην ΕΡΤ, επίορκους και εργαζόμενους στην Αμυντική Βιομηχανία.

Από τη διαθεσιμότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά μέσα στο 2013 δεν θα προκύψουν απολύσεις καθώς πολύ απλά δεν θα έχει παρέλθει το οκτάμηνο που προβλέπεται.

Σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι βέβαιος ότι θα εκπληρώσουμε το στόχο μας ως χώρωα. Το Υπ. Παιδείας ζήτησε αξιολογήσεις από τα πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια έστειλαν στο Υπουργείο πληροφορίες, τις επεξεργάστηκε, κάνει κάποιες αντιπροτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα σε επίπεδο Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Είναι η τελευταία εκκρεμότητα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί.

Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που κάναμε τον Ιούνιο, γιατί βρεθήκαμε σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης, που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμα υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...