Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επανεξέταση των βαθμολογούμενων κριτηρίων του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα


Παρέμβαση Αυγενάκη προς Μητσοτάκη

Στην μοριοδότηση των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν σε προγενέστερο του 1994 χρόνο, από την ίδρυση -δηλαδή- του ΑΣΕΠ, αναφέρεται... σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «ενώ η εισαγωγή στην Δημόσια Διοίκηση μέσω ΑΣΕΠ πριμοδοτείται με 15-20-25-30 μόρια, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μοριοδότησης (μηδενική) για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της ύπαρξης του ΑΣΕΠ, το οποίο ιδρύθηκε το 1994(ν. 2190/1994)." Δηλαδή υπάλληλοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί πριν την ίδρυση του ΑΣΕΠ και έχουν πάνω από είκοσι χρόνια υπηρεσίας συγκεντρώνουν ελάχιστα μόρια σε σχέση με αυτά που δίνει (μόνο) ο τρόπος εισαγωγής μέσω ΑΣΕΠ.»

Στις ορισμένες υπηρεσίες της χώρας έχουν γίνει περιορισμένες προσλήψεις υπαλλήλων τα προηγούμενα χρόνια. Οι προσλήψεις αυτές έγιναν χωρίς ΑΣΕΠ, με πανελλαδική προκήρυξη θέσεων, επιλογή μετά την κατάθεση των αιτήσεων – δικαιολογητικών, προσωπική συνέντευξη όλων των υποψηφίων και Υπουργική απόφαση πρόσληψης. Οι όποιες προσλήψεις έγιναν στις ίδιες υπηρεσίες με ΑΣΕΠ έχουν ως αποτέλεσμα οι τελευταίες «σειρές» υπαλλήλων να προηγούνται όλων των προηγούμενων, αφού πριμοδοτούνται με αυξημένη μοριοδότηση, λόγω ΑΣΕΠ.

«Με τον τρόπο αυτό της περιορισμένης μοριοδότησης, αποκλείονται πολλοί εργαζόμενοι από την συνέχιση της εργασίας τους, δεδομένου ότι η «τυφλή» μοριοδότηση των τυπικών προσόντων των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, έχει ως αποτέλεσμα έμπειρα και ικανά στελέχη να αποκλειστούν, λόγω τρόπου και χρόνου πρόσληψής τους, από την μοριοδότηση. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους αυτούς είναι κοντά στην ηλικία των 50 ετών, η οποία δυστυχώς δεν επιτρέπει ούτε τη συνταξιοδότηση ούτε την αναζήτηση νέας εργασίας» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την επανεξέταση της απόφασης καθορισμού της μοριοδότησης των βαθμολογούμενων κριτηρίων, για όσους προσλήφθηκαν πριν την καθιέρωση της επιλογής μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...