Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη : Όχι στις ατομικές συμβάσεις λένε οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ

Αποφασισμένοι να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις δηλώνουν οι 258 εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, οι οποίοι και τη Δευτέρα πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ως προειδοποιητικό σήμα προς τη διοίκηση, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών, Κώστας Γαβριηλίδης.

«Με τις ατομικές συμβάσεις που μας προτείνουν, όχι μόνο θα έχουμε μείωση στους μισθούς μας από 25% έως και 40%, αλλά θα χάσουμε και τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, με το πιο πιθανόν να είναι να βρεθούμε σύντομα στο δρόμο απολυμένοι”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης, προσθέτοντας ότι στη συνάντηση της Τρίτης, “ας είναι προετοιμασμένοι ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να υπογράψουμε αυτό που μας πρότειναν».

Όπως σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης, η νέα ιδιοκτησία δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και δεν παρατηρείται ομαλή εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Όπως εξήγησε, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για να καταλήξουν σε μια νέα – ενδεχομένως- επιχειρησιακή σύμβαση, η διοίκηση καλεί εργαζόμενους για να καταλήξει σε ατομικές συμβάσεις.

Όλα αυτά μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, συμβαίνουν ενώ η εταιρεία δεν έχει παραδώσει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει τα σωματεία εργαζομένων και αφορούν, κυρίως, στο εργασιακό κόστος της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...