Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το επίδομα ανεργίας

Καμία δέσμευση αλλά μόνο υποσχέσεις πήραν, όπως υποστηρίζουν, σήμερα οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, στη συνάντηση που υπήρξε στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα του Επιδόματος Ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους που  αφορά και όλους τους εργαζόμενους εποχιακά. 


Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Στη συνάντηση συμμετείχαν  τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης , της Ρόδου – Βόλου- Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής –Κατερίνης –Εύβοιας- Ερμιονίδοςκαι Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Δε συμμετείχε κανένα Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ αλλά ούτε και το  Σωματείο της Αθήνας δείχνοντας πόσο υπολογίζουν και αγωνίζονται  για τους εργαζόμενους.  

Περιμέναμε  και είχαμε ζητήσει τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας τον κ Βρούτση ο οποίος όμως ήταν σε πανηγύρι στην Σύρο.

Έτσι την αντιπροσωπεία μας την δέχτηκε ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου με τον οποίο και έγινε η συζήτηση παρουσία και του Ηρακλειώτη Βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι υπάρχει βούληση να ρυθμιστεί το θέμα του Επιδόματος Ανεργίας αλλά την απόφαση θα την πάρει ο Υπουργός ,παρατείνοντας την αγωνία μας για το τι θα γίνει και ανθα γίνει κάτι για αυτό το  θέμα που  αγωνιζόμαστε από την αρχή τουχρόνου και έχουμε μόνο υποσχέσεις και όχι λύσεις  την στιγμή που, ήδη, άρχισαν οι απολύσεις των εποχιακά εργαζομένων .

Αν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη δεν υπάρξει κίνηση για λύση του  θέματος  εκ μέρους του Υπουργείου, θα ανέβουμε ξανά στην Αθήνα για να συναντήσουμετον Υπουργό.

Είμαστε πολλοί και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Κανείς Υπουργός και καμιά Τρόικα δεν μπορεί να  μας στείλει στην εξαθλίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...