Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις 12.500 διαθεσιμοτήτες


Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει εκείνη την Κινητικότητα που αποβλέπει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού από θέσεις που πλεονάζουν σε θέσεις που ελλείπουν και έχουν διαπιστωθεί... κενά μετά από εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Η Κινητικότητα που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση και αποφασίστηκε εσπευσμένα ως προαπαιτούμενο της δόσης υπό την πίεση της τρόικας, δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις: δεν έχει ως σκοπό την κάλυψη κενών που προέκυψαν από αξιολόγηση, αφού τα κενά δεν έχουν εντοπιστεί και οι υπάλληλοι αγνοούν που θα μετακινηθούν. Ακόμη και στην περίπτωση της κινητικότητας του πλεονάζοντος προσωπικού των Υπουργείων, τα κενά είναι μη εντοπισμένα και άγνωστα.

Είναι φανερό ότι η κινητικότητα έτσι όπως γίνεται, στα τυφλά, μαζικά και ισοπεδωτικά, μόνο αναστάτωση και διάλυση θα φέρει στο Δημόσιο, θα οδηγήσει σε αθρόες και άδικες απολύσεις οκτώ μήνες μετά, αν δεν καταπέσει εντωμεταξύ από τα δικαστήρια, όπως άλλωστε διαφαίνεται.

Καλούμε την κυβέρνηση να κρατήσει το κεκτημένο των προηγούμενων διαπραγματεύσεων και να αποκρούσει της παράλογες και ανεκπλήρωτες απαιτήσεις της Τρόικας. Να απαιτήσει την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις. Να θέσει ως απαράβατο όρο την εγκατάσταση συστημάτων οργανωμένης αξιολόγησης που θα καταδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό εντοπίζοντας. Κάθε άλλη διαδικασία που υπακούει σε αυθαίρετα χρονοπρογράμματα οδηγεί στην απορρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...