Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

ΟΑΕΔ: Επιχορηγεί 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας


Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας μέσω επιχορήγησης μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου ο ΟΑΕΔ.

Η επιχορήγηση θα γίνεται σε ποσοστό 40% στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό ή στο προσωπικό με επαναλαμβανόμενη σύμβαση μίας (1) ημέρας και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι επίσης ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
 
Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι:

α) Να διατηρήσουν το προσωπικό που απασχολούσαν στις 30-4-2010 καθ\' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

β) Να μην έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης εργασίας από 1-1-2010 έως 30-4-2010, εκτός αν αντικαταστήσουν τουλάχιστον το 20% των απολυθέντων, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...