Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

«Βροχή» τα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τους 330 έφτασαν οι εργαζόμενοι που στις αρχές του καλοκαιριού πέρασαν την πόρτα της εξόδου και βγήκαν στην ανεργία, όταν δυο μεγάλες επιχειρήσεις της Καβάλας κήρυξαν πτώχευση και έβαλαν λουκέτο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου στην περιοχή, Παναγιώτη Τιάκα, το εργασιακό τοπίο στο νομό είναι αποκαρδιωτικό.
Φλώρινα
Η μηδενική σχεδόν οικοδομική δραστηριότητα, το κλείσιμο περισσότερων από 100 μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων σε Αμύνταιο και Φλώρινα και το πάγωμα δημόσιων έργων όπου απασχολούνταν μεγάλη μερίδα εργαζομένων συνθέτουν το εργασιακό σκηνικό της Φλώρινας. Η ανεργία έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με το εργατικό κέντρο της περιοχής, το 25%, ενώ το καλοκαίρι προμηνύει ένα ακόμα «θερμότερο» φθινόπωρο. «Ηδη 100 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα. Αναμένουμε έως το τέλος του έτους να προστεθούν 1.000 επιπλέον άνεργοι στην περιοχή», λέει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, Στέφανος Μπύρος.
Καστοριά
Κάθε μήνας και χειρότερος για τους εργαζομένους στην Καστοριά, όπου η ανεργία ξεπερνά το 30%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου, Γιώργο Μαλέα. Οπως εξηγεί, εκτός από το μεγάλο πλήγμα που δέχεται η περιοχή από το κλείσιμο μικρών γουνοποιιών με εκατοντάδες θέσεις εργασίας να χάνονται, ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν περιστείλει τη λειτουργία τους. «Τα χειρότερα θα τα δούμε από Σεπτέμβρη», εξηγεί ο κ. Μαλέας. Την ίδια στιγμή, η «μαύρη» εργασία στην περιοχή «ανθεί», όπως και το ελεύθερο ωράριο με τους μισθούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...