Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Θερμό χειμώνα» προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

Θερμό χειμώνα, με μαζικές και σκληρές αντιδράσεις, λόγω της κατάστασης που οδηγεί «την οικονομία σε αποσάρθρωση και διάλυση» προβλέπει η ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν σήμερα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.
Θερμό χειμώνα, με μαζικές και σκληρές αντιδράσεις, λόγω της κατάστασης που οδηγεί «την οικονομία σε αποσάρθρωση και διάλυση» προβλέπει η ΑΔΕΔΥ.
Αυτό δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγιρας, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ
Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις τόσο στο πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου, όσο και στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.
Οσον αφορά τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δέσποινα Σπανού, ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και τόνισε, πως οι αποδοχές των υπαλλήλων είναι πολύ χαμηλές και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος ζωής.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «Καλλικράτης», σημείωσαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη διοίκηση.
Επίσης, παρ' όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.

1 σχόλιο:

  1. Με τον Παπασπύρο της ΑΔΕΔΥ οπωσδήποτε θα είναι θερμός Ο χειμώνας, γιατί το τρέξιμο που θα ρίξει ο λακές του ΠΑΣΟΚ για να γλυτώσει από τον κόσμο θα είναι αξέχαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...