Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δεν κινδυνεύουν οι επικουρικές συντάξεις και με τη βούλα της τρόικας

Τελικά και... σάλιο υπάρχει και μέλλον έχουν τα επικουρικά ταμεία, σύμφωνα με την κατηγορηματική διάψευση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου, στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ότι διαπιστώθηκαν από την τρόικα προβλήματα σε αυτά. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι είναι πλήρης η οικονομική επάρκειά τους για πολλά ακόμη χρόνια και δεν τίθεται θέμα περικοπών επικουρικών συντάξεων, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για επαγγελματίες του ψεύδους. 

«Οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες απ’ όλα τα ταμεία και για πολλά χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα. Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε και η τρόικα. «Κανένα επικουρικό ταμείο από τα τρία που επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχει ταμειακό πρόβλημα. Διακινείται αναληθέστατα, για να δημιουργηθεί ίσως πολιτικό ζήτημα, ότι δήθεν οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκεπτόμενοι τα επικουρικά ταμεία διαπίστωσαν οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε περικοπές επικουρικών συντάξεων. Ουδέν αναληθέστατο. Το αντίθετο συνέβη. Από τις επισκέψεις της τρόικας στα τρία ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΗΤΕΚΟ και ΕΤΕΑΜ) διαπιστώθηκε ότι έχουν επάρκεια οικονομική και για πολλά ακόμη χρόνια. Επομένως, όσα λέγονται ή γράφονται για συντάξεις που δήθεν κινδυνεύουν είναι απόλυτα ανακριβή» αναφέρει στην ξεκάθαρη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας. 

Η «έκρηξη» Λοβέρδου οφείλεται σε σειρά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία εν αμφιβόλω τίθεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων μετά την απαίτηση της τρόικας να περάσει από «κόσκινο» τα οικονομικά στοιχεία των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων. Τα δημοσιεύματα αυτά πρόσθεταν επίσης ότι οι ελεγκτές επιμένουν πως πρέπει να διαμορφωθούν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των ταμείων και να αποκλειστεί οποιαδήποτε ανάμειξη του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων παροχών.
ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...