Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΕΜ: O απολογισμός της πανελλαδικής κινητοποίησης

Συναντήσεις, επαφές και συζητήσεις


Aπολογισμό της κινητοποίησης που πραγματοποίησε την Πέμπτη 28/11, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Σύμφωνα με τον απολογισμό της ΠΟΕΜ:

"Πανελλαδική τρίωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποίησαν χθες 28.11.2013 τα Βιομηχανικά Μεταλλουργικά Σωματεία που οργάνωσε η Π.Ο.Ε.Μ. με μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.


Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των Χαλυβουργικών Σωματείων με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Μ. επιδώσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα κόμματα της Βουλής και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για την ασκούμενη Κυβερνητική Πολιτική στον Χαλυβουργικό Κλάδο.

Στη Βουλή συναντηθήκαμε επίσης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Α. Παπαγεωργίου ζητώντας του άμεσα λήψη σοβαρών μέτρων για το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος στην χαλυβουργία σε σχέση με τις υπόλοιπες Νοτιοευρωπαικές χώρες οι οποίες εφαρμόζουν συμβάσεις διακοψιμότητας μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και στηρίζοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους σε βάρος των Ελληνικών.

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Μ. με εκπροσώπους των Βιομηχανικών Σωματείων συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης και θέσαμε τα σοβαρά προβλήματα του Κλάδου μας. Απαιτήσαμε :

1. Αμεση επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οικονομική ενίσχυση. Καταβολή δεδουλευμένων.

2. Διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των ΕΑΣ – ΕΛΒΟ – ΛΑΡΚΟ με όλες τις δραστηριότητες χωρίς περικοπές και απολύσεις.

3. Προσλήψεις – αναπτυξιακή προοπτική στην ΕΑΒ.

4. Στήριξη και όχι εγκατάλειψη των χαλυβουργικών επιχειρήσεων.

5. Στήριξη των εργαζομένων στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις που είναι μήνες απλήρωτοι και δοκιμάζονται οι αντοχές του.

6. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε να σταματήσει από ορισμένους εργοδότες ο Κανιβαλισμός π.χ. Δ.Ε.Η. και η εργασιακή ζούγκλα και να λειτουργήσουν οι κοινωνικοί θεσμοί, ο ισότιμος ανταγωνισμός και η Δημοκρατία.

7. Κατάργηση των αντεργατικών Νόμων.

8. Απαγόρευση των απολύσεων.

9. Κατάργηση των δεσμών των μνημονίων. Στα θέματα που τέθηκαν στους Εκπροσώπους του Υπουργού Ανάπτυξης δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση απλά δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις θέσεις μας στην Κυβέρνηση. Εμείς συνεχίζουμε όσο Κυβέρνηση και ΤΡΟΪΚΑ μαστιγώνει αναίτια τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Π Ο Ε Μ -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά το πέρας της διαδήλωσης στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ενώ είχαν αποχωρήσει οι Μεταλλεργάτες ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Μ. και Μέλη του Προεδρείου δεχθήκαμε αναίτια και απρόκλητη τραμπουκική επίθεση από μικρή ομάδα δήθεν (αριστερών) με ύβρεις πεζοδρομίου επιχειρώντας προπηλακισμούς χρησιμοποιώντας χρυσαυγίτικες μεθόδους.

Πρόκειται για άτομα που για πολλοστή φορά γίνονται θύτες τέτοιων μεθόδων όταν δεν (πειθαρχεί) σ' αυτούς τους Σταλινικούς το εργατικό μαζικό βιομηχανικό κίνημα. Οι τραμπούκοι και οι προστάτες τους δεν θα κάμψουν την πίστη μας να εκφράζουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες των μεταλλεργατών για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...