Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την εργασιακή εφεδρεία

Ο Υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αντιδράσεις για την εργασιακή εφεδρεία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα όταν με επιχειρήματα και τεκμηρίωση αποδεικνύαμε ότι  το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας, όπως το σχεδίασε η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει περισσότερα  προβλήματα από όσο όφελος θα φέρει.
Η Εργασιακή  Εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των Εργαζομένων  στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο  Τομέα.
Δεν συνεισφέρει, όμως, παρά ελάχιστα στη μείωση του  σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και - στη συνέχεια - οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά.
Το πιο  κρίσιμο όμως είναι ότι με βίαιο  τρόπο απομακρύνεται μια ολόκληρη σειρά υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεκτίμητη εμπειρία, υψηλά προσόντα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους.
Η Διοίκηση χάνει  μια κρίσιμη μάζα στελεχών, σε μια  περίοδο που το μεγάλο ζητούμενο  του Δημοσίου Τομέα είναι η  αποδοτικότητα κι η ποιότητα των  υπηρεσιών του.
 Κανένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κρίσης ελλείμματος και χρέους της χώρας μας δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υποστηριχθεί από μια Διοίκηση λειτουργική και αποτελεσματική.
Η Εργασιακή  Εφεδρεία, όπως υλοποιείται, αντιστρατεύεται  το στόχο αυτό και επιπλέον καταδικάζει  μια ολόκληρη γενιά στελεχών σε υποχρεωτικό παροπλισμό.
Η αναθεώρησή της θα είναι πράξη ευθύνης  και λογικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...