Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εurobank: Μήνυμα του Σωματείου Εργαζομένων - Όχι σε νέες μισθολογικές μειώσεις

"Η Eurobank χρειάζεται όραμα, προοπτική, ενώ οι εργαζόμενοί της δεν αντέχουν άλλο σε νέες μισθολογικές μειώσεις". Αυτό το μήνυμα μετέφερε το Σωματείο Εργαζομένων της Eurobank στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου.


Ταυτόχρονα, το Σωματείο Εργαζομένων της τράπεζας καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους από την «Νέα Proton», στέλνοντας το μήνυμα πως "όλοι μαζί προχωράμε μπροστά".


"Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των νέων μας συναδέλφων και τα σωματεία τους, αφού μας ενώνει ο κοινός σκοπός: Η προστασία της απασχόλησης του συνόλου του Προσωπικού και όλων των δικαιωμάτων και των συμφερόντων που μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί σε κάθε χώρο", αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του.

"Αυτό είπαμε σήμερα και στην συνάντηση που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Χρήστο Μεγάλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ο χώρος της νέας Τράπεζας χρειάζεται όραμα, προοπτική και δεν αντέχει άλλο σε νέες μισθολογικές μειώσεις. Οι «οικονομίες κλίμακος» σε προσωπικό και παροχές έχουν εξαντληθεί εκατέρωθεν και δεν πρέπει να γίνουν νέες… Η ιστορική διαδρομή του καθένα θα πρέπει να γίνει σεβαστή, με βασική αρχή την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση, ανεξαρτήτως Τράπεζας προέλευσης κάθε εργαζόμενου", σημειώνει επίσης.

Επίσης, αναφέρει το Σωματείο, με το υπ’ αριθ. 387/19-07-2013 έγγραφό προς την Ο.Τ.Ο.Ε. τονίζει:

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές η “κόκκινη γραμμή” εκ μέρους του Σωματείου μας περιλαμβάνει:

1. Την προστασία της απασχόλησης του συνόλου του Προσωπικού των τριών (3) Τραπεζών.

2. Την διαφύλαξη του συνόλου των υφισταμένων δικαιωμάτων και των συμφερόντων του ως άνω Προσωπικού.

Έχουμε ήδη εκφράσει το προς την Τράπεζα αίτημα/αξίωση μας να σεβαστεί:

1. Την ιστορική διαδρομή κάθε νέου συναδέλφου μας.

2. Τις αρχές της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως Τράπεζας προέλευσης κάθε εργαζόμενου.

Ενημερωτικό σημείωμα για την επικείμενη συγχώνευση με απορρόφηση από την Τράπεζα, της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε. (άρθρο 8 ΠΔ 178/2002)

Σε συνέχεια της πρόσφατης, κατά την 24η Οκτωβρίου 2013, σύσκεψης εκπροσώπων της Διοίκησης της Τράπεζας μας και του Σωματείου Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. Eurobank, σχετικά με το θέμα της επικείμενης συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε., επαναλαμβάνουμε εκείνα που κατά την σύσκεψη εκτέθηκαν, μαζί με πρόσθετες πληροφορίες που προέκυψαν εν τω μεταξύ, και συγκεκριμένα:

Η προτεινόμενη ημερομηνία της νομικής συγχώνευσης είναι η 22η Νοεμβρίου 2013.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η απαραίτητη, οργανωτικά και οικονομοτεχνικά, προσαρμογή του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων στην παραπάνω Τράπεζα στο εν γένει εργασιακό πλαίσιο, που ισχύει και εφαρμόζεται στον Όμιλο της Eurobank.

Η επικείμενη συγχώνευση με την Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε. είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθιστώντας την πρόταση ιδιωτικοποίησης του Ομίλου και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα θα συντελέσει στη δημιουργία ενός ισχυρού, διευρυμένου Ομίλου, ικανού να υποστηρίξει με επάρκεια τις ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, και ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η ευημερία, η εργασιακή ασφάλεια και η επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι από την απορρόφηση της παραπάνω Τράπεζας δεν προβλέπεται να υπάρξουν νομικές, οικονομικές ή κοινωνικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με την παραπάνω επίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας οι 409 συνάδελφοι της Νέας Proton Bank (228 στις κεντρικές υπηρεσίες και 181 στα 13 καταστήματα) εντάσσονται ομαλά στο νέο Όμιλο, με κατοχύρωση των όσων δικαιωμάτων είχαν, αλλά και με την προοπτική της διεύρυνσης τους με τα υφιστάμενα στην Eurobank. Οι συμβάσεις εργασίας τους θα είναι αορίστου χρόνου και το σύνολο των αποδοχών τους (μισθός και τακτικές ή έκτακτες επιπλέον μηνιαίες καταβολές) θα αποτελέσουν το νέο ενιαίο, συμβατικό τους μισθό. Θα αποφύγουν δηλ. «περιπέτειες» που γνώρισαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι συνάδελφοι άλλων Τραπεζών, όπως π.χ. στην FBB, την Probank κ.λ.π.

Από την άλλη πλευρά η συγχώνευση αυτή των δύο Τραπεζών δεν θα επιφέρει νομική, κοινωνική ή οικονομική βλαπτική μεταβολή στους εργαζόμενους της Eurobank και αυτή είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την περίοδο στην οποία ζούμε, υπό την απειλή των οικονομοτεχνικών λόγων. (Μειώσεις θέσεων εργασίας, αμοιβών και παροχών…).




www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...