Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη – Δεύτερη η ΔΑΚΕ, τριτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από ύβρεις, ξύλο και ένταση ολοκληρώθηκε το 35ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο 


Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και πάλι η ΠΑΣΚΕ, με συρρικνωμένο το ποσοστό της, στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου 85μελούς γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΥ, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.


Το εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από πτώση δύναμης των παρατάξεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και άνοδο των ανεξάρτητων και των παρατάξεων με αντιμνημονιακή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 22 έδρες, η ΔΑΚΕ 19, η αυτόνομη παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) 14 (από οκτώ που είχε), το ΚΚΕ 11 (από 10), η πρωτοεμφανιζόμενη δημοσιοϋπαλληλική ανατροπή με επικεφαλής τον πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την ΠΑΣΚΕ, κατέλαβε 8 έδρες, οι παρεμβάσεις συσπειρώσεις επίσης 8, η ΕΡΓΑΣ μία και το δίχκτυ που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ μία.

Πάντως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν κύλησαν όλα ομαλά. Την Τετάρτη,  δημοτικοί αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με συνθήματα και με σφυρίχτρες για να διαμαρτυρηθούν, ως προς τη στάση της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους.
Τελικά, πιάστηκαν στα χέρια με συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός για αρκετή ώρα.

Μετά την εισβολή δημοτικών αστυνομικών που ήρθαν στα χέρια με συνδικαλιστές το μεσημέρι της Τετάρτης και την ένταση ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές προερχόμενους από την ΕΥΠ, την Πέμπτη, το σκηνικό ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους ίδιους τους συνέδρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...