Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Βρουτσης: Δεν συζητάμε ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.


Στο τραπέζι βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στην κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν εν όψει της έλευσης της Τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.


Γ. Στουρνάρας: Θα βρεθεί λύση με την Τρόικα

Μετά τη σύσκεψή του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μάλιστα, τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος.

«Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Βρούτσης: Δεν συζητάμε μείωση μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την σύσκεψη, απέκλεισε ο ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της Τρόικας.

«Δεν συζητάμε ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων», τόνισε. «Τέτοια απαίτηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Νομίζω ότι, πλέον, δεν χρειάζεται. Η Ελλάδα πάει καλά και είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup.

Στο μεταξύ, στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και θα ακολουθήσει συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...