Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΑΕΔ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Φωκά»

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της «Φωκάς», η οποία έβαλε λουκέτο, μετά και την έξωση του καταστήματος της επιχείρησης από το κτήριο της Τσιμισκή από τη ΙΜ Αγίας Θεοδώρας.


Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, είναι απλήρωτοι από το Φεβρουάριο και έχουν ζητήσει ένα κονδύλι ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ το οποίες δίνεται σε περιπτώσεις αιφνιδιαστικού κλεισίματος επιχειρήσεων, όπως έγινε με την «Φωκάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει για το θέμα τους επαφές τόσο με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, όσο και με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου αλλά και τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ.

«Μας πίκρανε»

«Τα μέσα το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν συνεντεύξεις του προέδρου της εταιρείας, αλλά δεν αναφέρεται σε εμάς και τη στήριξη που του παρείχαμε όλα αυτά τα χρόνια, στην αλλαγή των συμβάσεων και στο να μείνει το κατάστημα ανοικτό έως τις 25/9, όπου και έγινε η έξωση από την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας», αναφέρει η Βίκυ Μαργαρίτη, εργαζόμενη στην επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια.

Όπως σημειώνει η ίδια, «δεν αναφέρεται στη δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια στην επιχείρηση, είμαστε όλα αυτά τα χρόνια το α και το ω στην επιχείρηση, με πικραίνει προσωπικά αυτό που κάνει».

Όσον αφορά το πώς έχει αλλάξει η ζωή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολα πια να γεμίσει το ψυγείο τους, δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, ενώ έχει φθαρεί η ψυχική και σωματική τους υγεία.

Λ. Ζαβλιάρης /karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...